onsdag, april 18, 2007

Good Love

I serien Prince-perler som har gått oss hus forbi:


"Good Love" ble spilt inn til albumet Prince planla å gi ut under navnet Camille, tilsammen åtte spor der vokalen ble pitchet opp for å høres ut som en kvinne. Dette skjedde etter at han beefet med Lisa og Wendy på turneen etter Parade-albumet (1986), noe som førte til at The Revolution fikk fyken. Prince var da allerede igang med albumet Dream Factory, sammen med The Revolution, men skrinla dette prosjektet til fordel for Camille-prosjektet. Prince produserte i et forrykende tempo på denne tiden, og plateselskapet hans, Warner, var ikke villige til å gi ut musikken i samme tempo. Så før det ble snakk om noen ny utgivelse hadde allerede Prince begynt med nytt materiale. Musikk fra både Dream Factory, Camille, og den nye musikken, ble nå planlagt utgitt som et trippel-album, ved navn Crystal Ball. Warner tvang Prince til å kutte ned på låtene slik at det ble et dobbelalbum i stedet, noe som da til slutt ble utgitt som (du gjettet det) mesterverket Sign "O" The Times i 1987.

For at dere ikke skal gå helt av skaftet i dag, skal jeg nøye meg med denne ene låta, men i morgen kommer Track-listen for Camille-albumet, sammen med en låt til som muligens er noe mer kjent. Men jeg kan røpe at "If I Was Your Girlfriend" opprinnelig ble spilt inn under pseudonymet Camille (som jo lager mening) og skulle med på dette albumet.

Men tilbake til Good Love, FOR en låt. Tenk deg denne og litt klinings, eventuelt en flaske Fernet. Garantert god start på dagen! Den ble faktisk utgitt på et soundtrack i 1988 i en litt annen utgave. Selv om jeg var på Prince-konserten på Valle Hovin samme år fikk jeg ikke med meg dette. Denne versjonen er hentet fra trippel-CDen Crystal Ball (som gikk de fleste hus forbi, og som ikke har noe tilfelles med den opprinnelige Crystal Ball bortsett fra denne låta og tittelsporet) i 1997.

Prince - Good Love

Amund, for å komme deg i forkjøpet: Jeg synes også rytmer er kjempefint! Og at Prince er flink til å både spille og synge.øy

2 kommentarer:

Basmo sa...

Jeg liker Good Love kjempegodt jeg. Den versjonen av Crystal Ball som til slutt kom ut har jo masse fint på seg, bla annet Cloreen Bacon Skin.

Men nå begynner jo Prince å bli bra på å bite seg selv igjen. Nesten like flink som (f.x) Mario Winans på remixen av Diddys Last Night, med Game, Rich Boy og Big Boi (hør trommene).

http://www.zshare.net/audio/last-night-remix-mp3-7sq.html

ø sa...

jeg synes alle sanger er fine jeg.