søndag, april 15, 2007

Kreativt

Musikksjef i P3 anmelder Timbaland-skiva (link);

"Timbaland har rå kontroll; han er rett og slett mannen bak Jay-Zs ”Dirt Off Your Shoulder”. I tillegg har han gjort Justin Timberlake til prins, Brandy til skjult perle og Nelly Furtado til rich girl. Dersom Timbo hadde vært taxisjåfør, ville jeg definitivt ha sittet foran.

Med fetere konto og slankere kropp skal han nå på egenhånd sjokkere igjen. Han er dog så definitvivt ikke alene om verket. Justin, Mira Craig (grattulerer med da’n, ’a!), The Hives, selveste Dr Dre, Missy Elliott og han karen som nylig fylte 60 er blant de mange som bidrar her.

Rytmens kilde og dens struktur, enten det er skogvokterlyder, pust eller klapping, er Tims varemerke. ”Shock…” er en kombinasjon av allerede kjente produksjoner og nyere ting, og har som Timberlakes siste album den kvaliteten at det må tid til før det sitter. Og jaggu sitter det, som – unnskyld uttrykket – kukk i kram snø.

Selv 50 Cent blir for kul å regne i den Mira-gjestede ”Come And Get Me”, og på ”Bounce” lurer jeg bare på hvor høyt på genibarometeret Timbaland vil komme uten å bli overopphetet.

I over en time skremmer han ingen, men gir alle crazy legs; ja, med unntak av Fallout Boy-låta, da. For deg som aspirerer til festarrangør og vil kjøsse sommeren velkommen – her er’n!"

Terningkast 5 av 6

8 kommentarer:

Anonym sa...

Alle i musikkredaksjonene i P3 og Dagbladet er med i et prosjekt i regi av Forsvaret, der de tester ut narkotika utviklet i laboratorier til bruk for medisinering av psykotiske og paranoide unge mennesker. Dette slår ut både den ene og den andre (oftest den andre) veien i musikkanmeldelsene deres.

Et annet eksempel, og en klassiker er denne: http://www.dagbladet.no/kultur/2005/07/07/436745.html

HL sa...

Skogvokterlyder?
hehe

$KiNG sa...

for en mink.
og det heter da dritt i kram snø.
p3 suxxx cock. synd timba gir bort alt det fete.

Leif sa...

er mira med på platen likevel???

$ sa...

niet???

hl sa...

Hvis du hører på låta med 50 og Tony Yayo en gang til kjenner du igjen stemmen til Mira..

cock sa...

trodde det var hyener?!

lars sa...

jeg trodde det var ei ugle.
bur-ugle for å være konkret.