torsdag, april 19, 2007

Camille pt. 2

Til dere drøyt 80 som lastet ned ”Good Love” i går, her er spor nr to fra Camille:


”Feel You Up” har vært en personlig favoritt for meg i nærmere 20 år, etter at jeg kjøpte Partyman-singelen med denne bakpå i 1989. Jeg var ikke gamle karen, men hadde heldigvis en eldre fetter (skjera Tom) som lærte meg at denne minimalistiske funk-popmusikken var det ingen andre som hadde gjort, eller noen sinne kom til å gjøre, bedre (bytt ut ”minimalistisk funk-pop” med ”musikk”, og resonnementet holder enda).

Det jeg ikke visste da var at Feel You Up også var en outtake fra Camille-albumet. Her er den fullstendige track-listen:

1. "Rebirth of the Flesh"
2. "Housequake"
3. "Strange Relationship"
4. "Feel U Up"
5. "Shockadelica"
6. "Good Love"
7. "If I Was Your Girlfriend"
8. "Rockhard in a Funky Place"

Flere av disse fant jo veien til "Sign “O” The Times". "Rockhard in a Funky Place" kom på det tungt bootleggede ”Black Album”, som ble trykket opp men trukket tilbake av Prince rett før det ble lagt ut for salg. Omtrent 100 av disse albumene sirkulerer rundt omkring, mesteparten i Europa, siden de første promo-albumene ble sendt hit. Black Album er et knallhardt funk-album, med grisete og voldelige tekster. Jeg har et spesielt forhold til det siden jeg fikk tak i en kassett-kopi som kid, slitestyrken på denne dette kassettbåndet (med dolby type B noise reduction og chromium dioxide) ble virkelig satt på prøve. Albumet ble gitt ut i begrenset opplag i 1994, og er nå ikke så vanskelig å få tak i.

Forklaringene på at Black Album ble trukket tilbake er mange, men de fleste teoriene innebærer religiøse overbevisninger fra Prince. Mange mener han fikk et sannhetens øyeblikk i extacy-rus, og bestemte seg for at Black Album var djevelens verk. Historikere skal ha det til at hans religiøse overbevisning også var noe av bakgrunnen for kranglende med Lisa og Wendy, som var lesbiske. Han ga ut Lovesexy i 1988 i stedet, som har religiøse undertoner, og gjorde på denne tiden en helomvending fra sitt fokus på seksuell frigjøring (i f eks låter som ”Head”, ”Sister”, ”Erotic City”, og ellers stort sett 90 % av låtmaterialet) til at hans strengere religiøse og konservative holdninger tok overhånd (som også kunne finnes i låter som ”America” tidligere). Det var kanskje her den nå 20 år lange nedturen startet, kreativiteten ble aldri den samme igjen.

Black Album inneholder muligens tidlige referanser til gangsta-rap i ”Bob George” med sitt voldelige og kvinnefiendtlige innhold (atpåtil med Screwed-vokal!). Men den inneholder også rap-parodien ”Dead On It” der Prince disser rap-artister.

Anyway, ”Feel You Up” er en glad-låt av samme kaliber som ”Good Love”, ta deg en runde i kabrioleten din til denna:

Prince – Feel You Up

Som nevnt er nok denne mer kjent, den var jo på samlingen ”The Hits & B-sides” som ble gitt ut i 1993. Håper dette slukker noe av tørsten etter vintage Prince for denne gang.Bonus:
Tilleggsopplysning til innlegget med låta ”Cloreen Bacon Skin”: Det er Morris Day, vokalisten i The Time, som spiller trommer på denne låta, mens Prince brumler med bassen sin og spytter ut galskapen sin oppå. De to hadde flere slike kreative sessions, mest kjente resultat er låta ”Irresistible Bitch” som kom på baksiden til ”Let’s Pretend We’re Married” fra albumet ”1999”.

øy

2 kommentarer:

Basmo sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Basmo sa...

Mer Prince på Concrete Loop.