søndag, november 18, 2007

Lil Wayne: The Gift and the Curse?*Ja, vi elsker jo alle Unge Wayne, men er det flere enn meg som begynner å bli litt oppgitt over måten han det siste året har satt sitt preg på ellers solide utgivelser med uinspirert fjas over halvhjertede beats?

For er det egenlig noen tvil om at hastverkprosjektet ”Barry Bonds” er den klart svakeste låten på Graduation? Og hvor stusselig er ikke ”Hello, Brooklyn 2.0” på ellers så gjennomførte American Gangster? Vanligvis ville jo både Kanye West og Jay-Z ha såpass høy standard at begge disse sporene lett ble kuttet, så hvordan kan det ha seg at de ser mellom fingrene når det gjelder Mr. Carter? Har han virkelig fått så høy stjernestatus blant stjernene selv at de er villige til å beholde en middelmådig låt på skiva bare for å kunne skrive ”featuring Lil’ Wayne” i albumcoveret? Altså, hvis man heter Petter og Fabolous spytter på låten din, eller om man er Torstein Hyyl og får med seg Thirstin Howl på en låt så er det klart at låten skal være med på skiva uansett hvor corny låten måtte være, men the Luis Vitton Don og Hova for pokker?! Når ble egentlig Weezy-vers immune mot grunnleggende kvalitetskontroll?

Og listen fortsetter for så vidt – for hvor malplassert er ikke ”Lil’ Girl Gone” i lydbildet på Devins siste skive? Eller hva med hans intetsigende opptreden på Chamillionaire-platen? Trenger jeg å fortsette?

Du spør kanskje – hvordan kan han kritisere Lil’ Wayne for at andre rappere velger å beholde selv hans svake vers på skivene sine? Gjør ikke Wayne bare det han gjør best, altså å kverne ut bøttevis av rim på kortest mulig tid og deretter telle opp gullkorn (og spenn)? Så dette er ikke ment som noen kritikk av Wayne selv, men er det lov å håpe at andre rappere fremover er litt mer kritiske selv når de har fått æren av å få Weezy med på et spor? Best rapper alive eller ikke, man kan vel ikke akkurat si at ALT denne kisen tar i blir til gull? 75% kanskje?

Noen andre som gleder seg til The Carter III ?


*(Mulig dette er å banne i kirken, bæsje på leggen, og fise i heisen samtidig, så la meg presisere at det følgende ikke nødvendigvis representerer synspunktene til hele Jaywalkers as a crew(?))

LOR

12 kommentarer:

Anonym sa...

hehe, sjelden å høre noen kritisere lil wayne for tiden, men det er sant ass, han spytter mye dritt også!

Anonym sa...

Weeza har alltid spytta mye piss... Men lil girl gone er da nydelig?

Erik sa...

Jaywalkers klager på Lil Wayne?? Hva blir det neste? Sutring over at blogger har alt for mye utelivsbilder? ;p

Anonym sa...

erik, så du ikke * etter overskriften? Dette kan det ihvertfall ikke væert Johnny som skrev!

øy sa...

erik, du aner ikke hvor rett du har. vent og se.

Eirik sa...

Synes ikke Barry Bonds er den svakeste låta på Graduation og Lil Girl Gone er jo kjempefin!

helefitta sa...

På generelt grunnlag er jeg veldig for bæsjing i kjerka!

joey saza sa...

jeg er enig med innlegget. Før: nilyttet hver gang lil wayne gjorde et gjestevers. Nå: zzzzzz

Anonym sa...

Barry Bonds hører hjemme på en kjip mixtape!

Ketil sa...

...mulig Barry Bonds ikke er den svakeste låta på Graduation, men Hello Brooklyn er den svakeste låta på Amercan Gangster.

Kommer snart Erik.

djgiraffo sa...

Mulig at jeg gjør et bittelite unntak for Devins skyld, men ellers er dette som om jeg skulle sagt det selv. Den eneste grunnen til at Kanye har med Wayne på Barry Bondz må være at han synes det er gøy å vise verden at han kan rappe bedre enn "verdens beste rapper". Hva Jay-z har tenkt på aner jeg ikke, låta føkker opp flowen på et ellers fabelaktig album.

This be: sa...

Ja, det er helt legitim kritikk du fremmer her, selv om jeg personlig synes både Hello Brooklyn og Barry bounds er fine låter. Det er moro med synsing, og hvis vi skal ta den enda litt lenger kan vi jo spørre oss om hva slags signaler dette sender foran Carter 3.

På en annen side er det jo tenkelig at Weezy sparer på kruttet fram til sin egen utgivelse, men han har vel strengt tatt ikke gjort dette før, så jeg skjønner ikke hvorfor han skulle ha begynt nå.

Ellers vil jeg legge til at Wayne gjør en glimrende jobb på den nye Freeway skiva. Vi krysser fingrene for at Wayne ikke drar en T.I. i 2008.