mandag, februar 11, 2008

theJAYWALKERS.blogspot.com presenter: GIRAFFOSTYLE 08: JANUARY JAMS vol. 1 & 2Årsoppsummeringer er bare så 2007!

En kort stund, nær utgangen av desember i fjor, var det ikke så langt unna at vi ble dritlei alt som smakte av hip hop. Plateselskapene pumpet ut den ene, solide floppen etter den andre, antakelig i håp om å få orden på budsjettåret sitt eller noe, det var masse bra, ny musikk å få tak, for mye faktisk. For mye å høre på, for mye å fordøye. Nye skiver fra tidligere favorittartister ble liggende på tallerkenen som en flokk uvelkomne medisterpølser når siste rest av ribbe var fortært. Men med nytt år kommer ny sult. Synd da, at januar har vært blottet for store, viktige utgivelser? Feil. Januar har en fantastisk hip hop-måned. Det er bare tull at hip hop er steindødt for tida, at alt var bedre før, at det ikke finnes noe å a-liste – sånn at vi må høre på Madrugada enda en gang til? Bare tull alt sammen. For den som gidder å lytte, er hip hop like vitalt nå som det var for ti år siden. Minst.

Derfor lanserer Jaywalkers Giraffostyle 08, en fast, ny mixtapeserie i samarbeid med Dj Giraffo. Målet er å oppsummere det mest interessante som skjer hver måned dette året. Først ute er derfor January Jams – og guess what?! Det skjedde faktisk så mye at giraffen måtte gjøre teipen dobbel, og enda var det masse greier som burde ha fått plass men som må ligge på vent til en slapp måned, en gang i fremtiden (ha!).

Så hva får du? Gudbenådete spyttere som skjønner at dette gamet ikke er noen spøk? Sjekk Crooked I, Lil Wayne, Jay Electronica, Kool G Rap og Pusha T ("yuuuuuuuuuucccckkkk!!!!!"). Sånn akkurat-på-hakket-passe ignorante sørstatsrappere proppfulle av den reneste swagga du kan tenke deg over sinte, triumferende beats? Sjekk Shawty Lo & Gucci Mane, Big Head, Yo Gotti, All $tar og Big K.R.I.T. Obskure, regionale undergrunnsbangere fra som man aldri ville fått høre hvis det ikke var for internettet? Jepp. Sjekk Grind Mode, Big Dyce, S.L Jones og Mack Maine. Store navn? Jorra. Alle her er stjerner, men Kanye, Kells, Jim Jones, Akon og Clipse bør selv morra di ha hørt om nå. Forbløffende comebacks fra dypt inne i beistets buk? C-Murder, ja. (Og la oss ta med Cam'ron i samme slengen. Det er ikke sååå lenge siden han betalte uteliggere (i sprit?) for å være Jim Jones-lookalikes i videone sine.) Litt hjerneblåsende freake-r&b på vei over i noe nytt, ja? Sjekk Madlib og Erykah Badus samarbeid på The Healer og Jay Electronicas Willy Wonka-samplende N.O.-anthem When The Levees Break. Jay Electronica er den nye Nas. Bare så dere veit det. Og Young Buck? 2Pac fra sør, i hvert fall hva angår rein skjær råskap. Produksjon da? Har vi beats? Prøv Vol 2s trerunders boombap-duell til døden mellom regjerende verdensmester Premier og superutfordreren Black Milk. Sjekk de ferske låtene fra det futuristiske Paper Route-kollektivet ("BlockBeataz in this bitch! Tjihihihihihihihi!") i Huntsville Alabama. Du har lest om dem i The Fader og i Kingsize, på Urb og på sladresidene til Stress. Men har du hørt dem? Har du skjønt hva som er så genialt? Vi gir deg en firelåters smakebit, og regner med å ha deg tilbake når den fantastiske Benzi-tapen deres slippes om ikke så alt for mange ukene.

Vi har Hunstville, Alabama, vi har Atlanta, Louisiana, New York, Detroit og Chicago, vi har Miami, vi har Tennessee, Ohio, Memphis og Virginia. Vi har med andre ord alt du trenger for å få tilbake smaken for hip hop: Giraffostyle 08 – January Jams Vols 1 og 2, eller 36 Chambers of January, om du vil. Last ned. Spill. Få deg en ny favorittartist eller to – og kjøp en plate eller tre. Det er sånn det fungerer. Februar er allerede i gang. Fortsettelse følger.

Vol 1

Vol 2

13 kommentarer:

Anonym sa...

FOR EN POST!!!

AWB sa...

Gleder meg til å høre! Digg med cover til iTunes-biblioteket.

Anonym sa...

Jøss!! Her var det mye godbiter på en dag. Er dette noe dere klarer å gjøre hver måned - blir jeg mektig imponert.

Anonym sa...

woww dette er crazy!?

HL sa...

Nice! Akkurat dette jeg trengte.
Like før indierocken og bloghousen har tatt over hele ipoden..

Anonym sa...

Helt rått!!!!!

pølsa sa...

nice å legge ut vol 1 og vol 2 på forskjellige sites :)

Anonym sa...

hvordan spiller man rar-filer???

Giraffo sa...

Man skaffer seg winrar - og så extracter man mappa dit man vil.

Grunnen til at det er to forskjellige sites er rett og slett at den ene .rar-fila er større enn 100 mb. Da er den også for stor for mediafire, som ellers er det enkleste.

giraffo sa...

Hyggelig at dere liker miksene, forresten!

voksen kvinne 45 sa...

Tusen takk for hjelp og raskt svar!

Giraffo sa...

Bare hyggelig, voksen kvinne 45!

Play Arcade Games sa...

pen blog med mye bra innhold, keep up the good work som de sier :)