onsdag, juni 11, 2008

GIRAFFOSTYLE 08 - MAY MADNESS VOL 1 & 2

Litt på etterskudd denne gangen (skyld på været) så vi kaster ikke bort tid, alles helt DJ Giraffo har ordet;

DJ Giraffo og Jaywalkers er tilbake med de 38 beste nye låtene som traff nettet og sjappene nå i mai. Konkurransen var hardere enn vanlig denne måneden: i mai-folderen på giraffmaskina ligger det over fire hundre filer akkurat nå, og for bare noen dager siden var det over hundre låter som seriøst kjempet om en plass på denne månedens dobbelttape. Talløse darlings ligger nå slaktet i veikanten. De blør for vår utilskitnete nytelses skyld. Så her er fire kjappe punkter – så du har noe å tygge på mens du laster ned:

1. Det mest interessante som skjedde denne måneden, var selvfølgelig det etterlengtede slippet av Tha Carter III. Spørsmålet som melder seg med størst styrke etter et par gangers gjennomkjøring er likevel dette: Hvorfor er ikke Mr. Carter den beste låta på skiva? Spørsmålet er alvorlig ment. For det begynner å bli et mønster nå. Wayne og Jigga på samme låt har slått akkurat ganske nøyaktig litt feil to ganger på rad nå. Og det som går mest galt er i begge tilfeller Wayne. Det er rart, for alle som har hørt Wayne freestyle-destruere Show Me What You Got vet at han er i stand til å overgå Jay hvis og når han bare vil. Samtidig har Wayne spilt inn to låter sammen med Jays rival, Nas. Begge låtene er blant årets aller beste og begge ganger har Wayne vært fullt på høyde med Nas – minst. Jay og Nas er garantert skogbrann. Wayne og Nas er rennende lava. Selv Jay og Ross spruter flammer når de kommer sammen på et spor. Så hva går galt når de to Carterne skal møtes?

Tenk nå. Just Blaze. Shawn Carter. Lil Wayne. Noe skurrer. Weezy har rett og slett forsøkt å lage en Jay-Z-låt, nærmere bestemt en Black Album-låt. Før Wayne slapp den første Carter-skiva, et halvt år etter The Black Album, varmet han som kjent opp med en rå mixtape, The Prefix, der han rappet over Black Album-beats. Og var det noe som ble lagt merke til med Tha Carter (2004), så var det at Weezy hadde hørt på Jay. Hele den perioden da Wayne befestet sin stilling som en eliterapper, ikke bare som han fjortisen fra Hot Boys, etterlignet han Jay-Z. Han bygget rett og slett den beste delen av karrieren sin på Jay. På å etterligne ham og på å forbigå ham da han var på sitt svakeste (Kingdom Come, grøss!) Så hva gjør du, fire år etter, når du har fått idolet ditt med som gjest på en låt på skiva di – og likevel spiller på bortebane fordi Just Blaze-beaten det skjer på kunne vært en Black Album-outtake? Det siste du gjør er å etterligne idolet ditt, så klart. Hvem etterligner du da? Det nye idolet ditt. Lil Wayne. Stilen vi hører over store deler av CIII er rett og slett Wayne som presser på ved å etterlikne – og parodiere – seg selv, som for å understreke at det ikke finnes flere stjerner på himmelen. Søkt? Hvordan forklarer du ellers at Wayne sørger for at Just Blaze stopper beaten så han kan gaule at han elsker å utføre oralsex på tilfeldige kvinner. Det er selvsagt forfriskende uforutsigbart i hiphopsammenheng, men det gjør ikke låta klassisk, og det finnes bare én tydelig motivasjon for det: Jay-Z ville aldri sagt dét. Så langt ville han aldri ha gått – så drøy ville han aldri vært. Om akkurat det egentlig medfører en oppgradering av den gamle modellen, er likevel en helt annen sak.

Betyr det at CIII er en dårlig skive eller at Wayne kanskje ikke er en av verdens tre beste rappere akkurat nå likevel? Neida. Slett ikke. For eksempel er Mrs. Officer, den ene låta som har funnet veien til disse miksene, helt genial. En fremtidig klassiker som kommer til å glede gammel og ung i uminnelige tider. Og antakelig den aller beste låta på disse tapene. Best i verden akkurat nå, med andre ord.

2. Vi går videre med en beslektet, men mye enklere likning: Autotune-Kanye > Autotune-Wayne (dog <> Vanlig-Kanye akkurat nå, så kutt hatinga. (Just Blaze på autotune er ikke så verst han heller, forresten.) Og jo flere som bruker autotune, jo fortere utspiller det sin rolle. Snart er det dødt, så klart, men vi har nådd en tilstand av interessant forråtnelse i autotunens kretsløp nå. Og det blir god ost av slikt. Og alle må vel være enige i at kjærlighetserklæringer til døde mammaer høres best ut i autotune - hvis de først skal offentliggjøres, altså. Osten blir liksom ikke fullt så svett, da.

3. Litt hype: Young RJ og Black Milk er nå blitt så gode produsenter hver for seg at det må være grunn til å håpe at BR Gunna snart finner sammen igjen. Og Detroit står i lys lue om dagen. Jeg har hypa Black Milk før og vil gjøre det igjen. Og denne måneden er både Elzhi og Royce 5"9 helt av skaftet. Mens Budden sto på scenen på holmlia, sprutet Royce ren gift over ham i Detroit. Budden kommer sikkert tilbake med et 12 minutter langt svar så snart han får kobla seg på en nettkafé i Kroatia eller hvor han nå er for tiden, men akkurat nå er jeg bare glad det ikke er meg Royce er sinna på. Det blir mer Elzhi i månedene fremover. Mer Black Milk. Mer Royce. Mer Detroit. Jeg lover.

4. Det er deilig å høre rappere som ikke gjør sitt ytterste for å høres livstrette og verdensvante ut. Jeg snakker selvsagt om Untamed Gittz, som denne gang har med en låt om hvor skummelt og befriende det er å vite at alt – absolutt alt – kommer til å forandre seg. Og pokker heller, de har helt rett. Det er sommer, tross alt.

Så nei, vi fikk ikke plass til Pastor Troy og Ludacris. Ikke til Gucci Mane engang. Men vi griner ikke. Vi fikk med Hero - med Nas i toppform, selv om den strengt tatt er en junilåt. Det blir ikke bedre enn dette. We got that Erykah Badu, same shit that fucked Dre up. Skjønner? Det er bare å legge ned våpnene, først som sist. Hip hop er fortsatt mer enn Wayne. Og dén skiva har du allerede kjøpt. Klapp deg selv på skulderen for det, du. Men det er plass til mer enn én sommerskive i samlinga, vettu. Her er to. Go get them.

- DJ Giraffo

GIRAFFOSTYLE 08 - MAY MADNESS VOL 1

01. Da Jihad – RAGU
02. Hood Thang – Frayser Boy
03. Put On – Young Jeezy & Kanye West
04. Damn I'm Cold – Bun B & Lil Wayne
05. Now I Can Do That – Bake Up Boyz & Jim Jones
06. Call Me – DJ Rapid Ric, Chalie Boy & Chamillionaire
07. Magnificent – Homebwoi
08. Mrs. Officer – Lil Wayne
09. Lip Sang – Max B
10. Love Is Here – Frank & Dank
11. Paradise – Young Chris & Lil Wayne
12. Believe It – Saigon
13. Hood Politics – Crooked I
14. Emmit Smith – Kay B
15. Watch Me Now – Jody Breeze
16. Ain't I Remix – Young LA, T.I. & Young Dro
17. Feeling Super Clean – 2 Much
18. Flossin – D-Tray & Killa Kyleon
19. I Gotta Survive – ABN (Trae & Z-Ro)

GIRAFFOSTYLE 08 - MAY MADNESS VOL 2

01. Done Talking – Royce the 5"9
02. Hero – Nas
03. Dream Big – Crooked I & Akon
04. Do It 4 Tha Hood – Bohagon
05. Don't Touch Me (Remix) – Busta Rhymes, Reek Da Villian, Spliff Star, Lil Wayne, Nas, The Game & Big Daddy Kane
06. Be Fresh – C-Murder
07. Get Silly Remix – V.I.C. ft/ Soulja Boy, Bun B, E 40, Pitbull, Polow Da Don, Jermaine Dupri, DJ Unk, Big Kuntry King
08. My Chopper – 9th Ward Gucci
09. Yessir – Kurupt
10. Say Goodnight – REKS
11. Ya Dayz R #'d Remix – NYGz ft Lady Of Rage, Freddie Foxxx & Royce 5"9
12. Motown 25 – Elzhi & Royce
13. Everyone Nose Remix – N.E.R.D., Kanye, Lupe & Pusha T
14. Boss Hogg On Candy Remix – Big Pokey, Slim Thug & Trae
15. Beeper – All Star & Pharrell
16. Neva Change – Untamed Gittz
17. I Get Money – King Nomb & Lil Boosie
18. Miami – Yo Gotti & Rick Ross
19. You're Everything – Bun B, Rick Ross, David Banner, Eightball & MJG

6 kommentarer:

dj giraffo sa...

Og forresten...
PUNKT SEKS:
Jodeci-samples i hip hop slår ALDRI FEIL!!!!

djgiraffo sa...

og PUNKT SJU:
Grunnen til at Soulja Boy plutselig høres bra ut, er at OJ Da Juiceman skriver for ham. Sjekk adlibs for bevis.

dj giraffo sa...

Ha ha! Jeg glemte visst punkt fem. Here goes:
PUNKT FEM: 9th Ward Gucci er SKIKKELIG glad i mord!

Anonym sa...

WOW!

Giraffo sa...

Nye lenker...
VOL 1: http://www.divshare.com/download/4789763-5d3

VOL 2:
http://www.divshare.com/download/4790527-ac7

Play Arcade Games sa...

pen blog med mye bra innhold, keep up the good work som de sier :)