torsdag, september 09, 2010

Den store Main Attrakionz-burgeren!









Main Attrakionz er - i likhet med halvparten av alt som er bra om dagen - fra Oakland, California. Stort mer vet jeg egentlig ikke om dem, bortsett fra at de er svært unge, at de er en duo som består av Mondre og Squadda B, og at de lager oppsiktsvekkende mye av den friskeste musikken jeg har hørt så langt i 2010. Det er skikkelig lo-fi-hiphop, uten pretensjoner om å skulle signes til Def Jam eller spilles på P3, selv om opptil flere av låtene deres ville vært hits i en bedre verden enn vår. Men antakelig er de for rare til å nå et større publikum. Noen av beatsene deres høres definitivt ut som om de er i ferd med å falle fra hverandre mens man lytter til dem, ofte er de skrudd ned og skeivt febrile. Gutta hekter gjerne to forskjellige låter sammen til én uten forvarsel, slik at du tror du er på spor fire når du bare er på spor to, og lyden er bare unntaksvis mastret på en tilfredsstillende måte. Dessuten nærmer mye av rappingen seg mumling. Likevel har de det. Og med det mener jeg det ubestemmelige som gjør at de kan finne på sånn omtrent hva det skal være og samtidig lande på føttene. Kall det smak eller teft, kall det eksperimenteringsvilje, kall det stahet eller egenhet. Jeg kaller det essensielt.

Hvis Youtubene faller i smak (props til Avery Clifton for godt videohåndverk!), anbefaler jeg at man sjekker ut denne teipen, 808s&Darkgrapes, først. Her finner dere de fleste av de beste låtene deres.



808s&DarkGrapes

Deretter kan man skaffe seg den nyeste utgivelsen deres, Best Duo Ever. Her er flere av sporene lånte beats, og det er kanskje litt lengre mellom de virkelige godbitene, men også denne er en må-ha hvis man først er hekta. Og det blir man.



Main Attrakionz - Best Duo Ever: The Green Tape

Sjekk gjerne også ut Cloud Rap-samleren til Space Age Hustle-gutta, som vel var de første jeg vet om som begynte å skrive om Main Attrakionz. Der finner man viktige spor fra artister som Main Attrakionz, G-Side og Lil B i skjønn forening:



Space Age Hustle Presents Cloud Rap: 3 Years Ahead

Ingen kommentarer: