tirsdag, november 23, 2010

Prince og nittitallet


Den etablerte oppfatningen om Prince er at han unnagjorde de aller fleste genistrekene sine på åttitallet. Og det er langt på vei riktig. Men han har selvfølgelig gjort mye bra siden også. I påvente av at vi kanskje lager en nittitallsmiks har jeg lyst til å presentere disse låtene:


Denne kommer garantert til å endre måten du ser på "Love Symbol"-albumet hans fra 1992 på. Den ble brukt i en reklamefilm for platen, samt på b-siden til singelen "My Name Is Prince". Det er en medley over alle låtene på platen over en hiphop-beat.

Klubbmusikk: Denne låta sparker ifra seg. Den høres ut som den er spilt inn rundt "Batman" eller noe, men den ble gitt ut på det sprikende trippelalbumet Emancipation i fra 1996. Den har den fandenivoldske minimalistiske lekenheten vi hører mye av i åttitallskatalogen.


Denne låta åpnet han Bergenskonserten med. Jeg kunne ikke huske å ha hørt den, men den kom også ut på Emancipation. En svulstig nittitallsballade her altså, men dette er tross alt veldig koslig, og det var en nydelig åpning på konserten. Jeg hører ikke på teksten:Men make no mistake, swagger på 1980-tallet > 1990-tallet:

Ingen kommentarer: