tirsdag, mars 16, 2010

Ice Kissez - an introduction to G-Side(Cover ved JohnnyJaywalker, foto av 30Pack.)

Last ned HER!

"Oh, my city got spaceships in it!"

Nedtellingen har begynt. Huntsville, Alabama-duoen G-Side spiller sine første konserter utenfor USA på Garage i Bergen og Blå i Oslo henholdsvis 2. og 3. april 2010. Det blir stort, jeg lover. ST Two Lettaz og Clova har med seg selveste CP fra Block Beattaz – ikke bare er en av USAs absolutt beste hiphop-produsenter akkurat nå men også en habil rapper og en genial ad-libber og hook-mann.

Når G-Side velger å åpne Europaturneen sin i Norge, er det (for å skryte litt) blant annet fordi vi – og da særlig vi her på Jaywalkers-bloggen og i en tilliggende Underskogstråd – har pusha Huntsville og G-Side siden 2007, da duoens debutalbum Sumthin 2 Hate først kom ut. De store musikkmagasinene The Source og XXL har ennå ikke klart å plukke dem opp –The Fader, CBrap, Pitchfork og til og med Village Voice og NY Times har alle vært kjappere ute. Og de spilles ennå ikke på amerikansk mainstream-rapradio – her har Ballers Eve i NY og vårt hjemlige NRS vært for pionerer å regne. Men oftere og oftere dukker Huntsville opp i samtaler om det Nye Store i amerikansk rap. Jeg kunne skrevet langt om grunnene til nettopp dette – ikke bare den avsindige produksjonen til Block Beattaz men også den auraen av forbrødring som preger alt som springer ut fra Slow Motion Soundz-leiren. Det får bli en annen gang. Akkurat nå får det holde å si at G-Side kommer, og at G-Side er i tet. På tre år har de gitt ut like mange fantastiske album. Et fjerde, Speed Of Sound, er på vei.

Det var med fjorårets geniforklarte gratisalbum Huntsville International (last ned her!) at de fleste fikk ørene opp for dem, men fortsatt er det mange som ikke har hørt G-Sides tidligere materiale, som er minst like bra. Det dreier seg ikke bare om Sumthin 2 Hate og 2008s Starshipz & Rockets, men også om diverse løslåter, spredd utover det ganske internett – alt sammen prima vare. For å forberede publikum i Oslo og Bergen – det blir fest, jeg lover! – og for å omvende eventuelle gjerdesittere har jeg derfor tatt meg den frihet å sette sammen en liten introduksjonstape som tar for seg hele G-Sides karriere – fra de først dukket opp på Huntsville-scenen i 2005 og frem til den norske Punani SS-remixen av My Aura, som fortsatt går sin seiersrunde på blogger verden over. Hvis noen tenker at denne mixen er definitiv, slik at de nå slipper å kjøpe albumene (begge tilgjengelige fra iTunes og CDBaby – og kanskje også på Garage og Blå), tar de selvsagt feil. Den våkne lytter vil merke at mange av G-Sides absolutt beste låter (og mine egne favoritter!) ikke er med på denne miksen – det var ikke plass til dem. Det sier forhåpentlig mer om gruppa enn om tapen. De er faktisk så bra. Vi sees på Blå.

NB! Jaywalkers spiller før konserten på Blå – våre gode venner Rob og Dave fra Southernhospitality.co.uk og G-Sides DJ Dirrty spiller sammen med Juicy-gutta etter konserten. Lars Vaular varmer opp både i Bergen og Oslo. Billetter her.

4 kommentarer:

j scrilla sa...

SCHPAAA!

Sabiner sa...

Hej, vet du om G-side kommer spela något i Sverige när de ändå är här i skandinavien??

Anonym sa...

http://www.southernhospitality.co.uk/blog/

Anonym sa...

hvorfor ikke:)