søndag, mars 14, 2010

Passa passa


Det er aldri kjedelig rundt Vybz Kartel, som nå er ute med Pon Di Gaza 2.0. Et dobbeltalbum spekket med godlåter. Han er en av få dancehallartister som deler litt av seg selv, på godt og ondt. F.x var nok ikke Love Dem veldig hyggelig lytting for kona.

Første sang på disc 2 er Careful feat. Stephen McGregor. En sang som handler om å velge sine venner med omhu. Ikke lang tid etter Careful, lagde Vybz en disselåt til blant andre Mavado, hvor han påpekte at "True you a fuck Stephen, Not Nice a di real badman producer". Dette førte til Stephens første solo låt, Cyaa Friend Again.

I mellomtiden ble Lisa Hype sparket ut av Portmore Empire hovedsaklig pga et avslørende bilde. Så kom nyheten om at Black Ryno også måtte forlate Gazaklikken. Vybz forklarte at Ryno var litt forvirret om dagen. Ryno er ikke helt enig. I etterkant har faktisk Lisa Hype kommet med en støttende sang til Vybz. Men ryktene skulle uansett ha det til at hele Portmore Empire var i ferd med å rakne. Jah Vinci avkrefter dette på Don Corleons nye Gala Riddim (som høres litt gammel ut med handclapsa?). Han mener fortsatt at "Addi a mi daddy". Popcaan bekrefter også at alt står bra til i Portmore på Remedy, den nye rytmen til Russian.

Vybz selv virker forholdsvis uanfektet og leverer som vanlig på Gala og Street Vybz rytmene, som også Popcaan gjør også en god innsats på.

Det er uansett ikke så overraskende å se at Vybz ikke har med bidrag på Stephens siste rytme Bad People, som Aidonias bidrag har fått gi navn til. (Høres også Bad People rytmen et par år gammel ut? Har Di Genius stagnert litt?) Mavado og Stephen er fortsatt gode kompiser og Mavados bidrag er fint som alltid. Deres Come Into My Room klatrer for tiden på listene i England.

Relevant ekstra:
Aidonia blir bare bedre og bedre. Samarbeidene med Equinoxx er alltid fine, og My Heart Is Hers er intet unntak.
Nykommeren Chan Dizzy leverer to flotte kutt på Remedy. Min favoritt er No Sah.

1 kommentar:

Anonym sa...

oh!! fett med nytt vybz kartel plate takk for dritbra info!